Piskótatekercs diétásan

Publikálva: 2017. augusztus 21.
Cimkék : piskóta 

Bár édesítőszerrel készül, mégis ugyanolyan ízletes, mint a hagyományos változata.

Hozzávalók
6 adagra
  1. 6 db tojás
  2. 6 evőkanál liszt
  3. folyékony édesítőszer
  4. 1 csipetnyi só
  5. ízlés szerint sárgabarack lekvár
  6. 2 g sütőpor
Elkészítés
40 perc
  1. Előmelegítjük a sütőt, a sütőlapot zsírpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk.

  2. A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a folyékony édesítőszert, egy csipetnyi sót. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és tovább verjük még.

  3. A sütőporral elkevert lisztet óvatosan hozzákeverjük.

  4. Amint elkészültünk vele öntsük a sütőpapíros tepsibe.

  5. 180 C-os sütőben kezdjük el sütni 5 percig, közben a sütőajtót ne nyissuk ki. Majd 150 C-on süssük még tovább nagyjából 20 percig.

  6. Sütőtűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta. Ha elkészült a piskóta kezdjük felcsavarni a sütőpapír segítségével.

  7. Amint kihűl csavarjuk ki és kenjük meg lekvárral.

  8. Ha végeztünk, akkor ismét tekerjük össze és utolsó lépésként szeleteljük fel.

  9. Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!