Piskótatekercs diétásan
Publikálva: 2017. augusztus 21.
Cimkék : piskóta
Bár édesítőszerrel készül, mégis ugyanolyan ízletes, mint a hagyományos változata.
ízlés szerint sárgabarack lekvár
Előmelegítjük a sütőt, a sütőlapot zsírpapírral kibéleljük. A tojásokat szétválasztjuk.
A tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a folyékony édesítőszert, egy csipetnyi sót. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját és tovább verjük még.
A sütőporral elkevert lisztet óvatosan hozzákeverjük.
Amint elkészültünk vele öntsük a sütőpapíros tepsibe.
180 C-os sütőben kezdjük el sütni 5 percig, közben a sütőajtót ne nyissuk ki. Majd 150 C-on süssük még tovább nagyjából 20 percig.
Sütőtűvel ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta. Ha elkészült a piskóta kezdjük felcsavarni a sütőpapír segítségével.
Amint kihűl csavarjuk ki és kenjük meg lekvárral.
Ha végeztünk, akkor ismét tekerjük össze és utolsó lépésként szeleteljük fel.
Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá!